Niveauschakelaars - peilschakelaars

De in de volksmond genoemde “kogelvlotter” is de meest eenvoudige methode van niveau- / peilregeling; een mechanische schakelaar hangt op de gewenste hoogte vrij aan zijn eigen kabel. Als de vloeistof de regelaar bereikt zal de behuizing kantelen, waardoor de microschakelaar het circuit zal verbinden of verbreken. Dan wordt de pomp uitgezet of aangeschakeld, of een alarm gaat af.

Deze instrumenten worden gebruikt in rioolwaterpompstations, voor grondwater- en drainage toepassingen, eigenlijk in de meeste peilregelingen, is de kogelvlotter de ideale oplossing.

Deze kleine schakelaars hebben een grote taak ; het betrouwbaar regelen van (dure) pompsystemen. Bij een eventueel disfunctioneren van deze producten kan er kostbare schade ontstaan aan de pompen, randapparatuur of directe omgeving. Dit soort risico’s kunnen voorkomen worden door alleen de beste kogelvlotters te gebruiken. De beste kwaliteit vlotters zijn onderdeel van ons leveringsprogramma.

Onze gepatenteerde vlotters/ peilregelaars zijn verkrijgbaar in verschillende versies, afhankelijk van het medium waarin hij wordt toegepast. Zo hebben we rioolwater kogelvlotters, schoon water kogelvlotters, Atex kogelvlotters en heet water kogelvlotters (tot 130 oC!). Ook leveren we niveausensoren voor in krappe buizen of pijpen.Waarin onze kogelvlotters zich onderscheiden Adobe