Verdringerpompen

Verdringerpompen worden gebruikt wanneer een centrifugaalpomp niet meer inzetbaar is. Bijvoorbeeld vanwege hoge medium viscositeit en/of soortelijk gewicht, specifieke aanzuigcondities, de wens voor nauwkeurig doseren, hoge drukken etc.

Er bestaat echter een overlappingsgebied tussen de toepasbaarheid van centrifugaalpompen en verdringerpompen, waar de mogelijkheid bestaat dat bij verkeerde inschatting een verdringerpomp gebruikt wordt terwijl een centrifugaalpomp beter op zijn plek was geweest. Ook in dit geval geldt dat een juiste selectie veel geld en onderhoud kan schelen. Informeer dus naar de mogelijkheden bij Intermediair Beumer BV.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen roterende- en oscillerende verdringerpompen. De zuiger-, plunjer- en membraanpompen behoren tot de oscillerende verdringerpompen. De overige soorten verdringerpompen waaronder tandwielpompen, wormpompen, schottenpompen, excenterwormpompen, zijkanaalpompen, flexwaaier(impeller)pompen, lobbenpompen/ omtrekzuigerpompen, dubbelwormpompen en sinuspompen, vallen onder de roterende verdringerpompen.